Casa Querol

Ens tornem a trobar avui per reivindicar la salvaguarda de la casa Querol, edifici dels germans Puig Gairalt, iniciat als anys vint, que defineix molt bé la història i l’arquitectura de les beceroles del nostre barri i que per desídia i ignorància de l’Ajuntament resta degradat però que conserva encara la seva idiosincràsia original.

Aquesta modesta construcció, repleta d’ornamentació ceràmica de colors combinada amb maó i forjats de ferro llavorat i amb un coronament esglaonat, reflecteix l’estil eclèctic que caracteritzava moltes construccions de La Torrassa i que devia conjugar magníficament amb el proper Xalet d’en Jordà, engolit per l’especulació als anys 90.

Aquesta és, malauradament, la història del nostre barri, la d’una Administració pública que ha volgut anular i fer oblidar el que hem sigut i som, sempre afavorint la densificació, el tràfec immobiliari i sense tenir en compte als veïns i les veïnes. Gaudim d’un passat ric en arquitectura modesta però de vàlua, que resta sense protegir a causa d’un Pla Especial de Protecció des de sempre insuficient i ara obsolet.


Què ens quedarà del nostre barri, què recordarem i llegarem als nostres hereus? El patrimoni no només són pedres, són fets, vivències, formes de vida reflectides en els carreus d’aquestes modestes cases. Als darrers anys hem perdut antigues naus industrials, vaqueries, habitatges unifamiliars empobrits però sòlids i dignes, perquè la nostra herència ho és i no es pot anorrear.


No podem permetre que es destrueixi la nostra identitat, no podem tolerar que els testimonis del nostre passat es quedin enrere. Des de Castell de Bellvís demanem que des de Patrimoni municipal es faci una recerca exhaustiva, es documentin i es preservin, amb criteris de protecció sòlids i democràtics, edificis i béns culturals i naturals de valor històric i simbòlic com aquest. Volem un nou Pla de Protecció del Patrimoni ja!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close