Pont d’en Jordà

Hi ha una estructura penjant de ferro reblonat que uneix els barris la Torrassa i Santa Eulàlia i que ha permès la comunicació amb el pas de vianants per sobre de les vies del tren des de la seva construcció (1935) i  l’accés a la parada de Metro de Santa Eulàlia des de la Torrassa, el pont d’en Jordà

Aquest element està inclòs al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l’Hospitalet de Llobregat (Fitxa PEPPA 98). Els criteris d’intervenció segons aquest document de protecció son: “El pont no necessita de cap altra intervenció que les de manteniment de l’estructura de ferro. No hi ha d’haver cap impediment per a la millora o substitució del seu terra”

Actualment el pont no està ben tractat i té un manteniment molt deficitari fent pedaç sobre pedaç sempre d’urgència. Aquesta falta de manteniment no només perjudica la imatge d’aquest element patrimonial sinó també posa en perill les milers de persones que l’utilitzen com a via d’accés entre barris i també a l’estació de metro des de la Torrassa.

Veïnat i entitats de l’Hospitalet de Llobregat manifestem la nostra preocupació i sol·licitem la millora del manteniment del Pont d’en Jordà realitzant un pla de manteniment que respecti l’element original i que no permeti arribar a la situació actual, amb un gran deteriorament i gran perillositat produïts per actuacions improvisades, que semblen més nyaps que no resolen el problema, només el posposa en el temps, empitjorant la imatge patrimonial amb accions que deterioren, potser de forma irreversible el pont.

Sol·licitem que es realitzi un pla de manteniment que respecti aquest element, i que aquest pla es faci públic i es comuniqui a les entitats dels barris i també es faci pública la informació abans de qualsevol actuació, com les que s’han efectuat recentment.

Sol·licitem que s’ha asseguri la seva preservació davant de les moltes vegades promeses obres de cobriment de les vies del tren. Aquestes obres, que substituiran la principal funció del pont, no haurien de obviar uns dels elements singulars més importat d’obra pública que trobem a l’Hospitalet de Llobregat.

Create your website with WordPress.com
Per començar
A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close